VAKANTIEVILLA LA BICONQUE

  

De omgeving

Het departement Herault kenmerkt zich door de heuvelachtige tot bergachtige landschappen, uitgestrekte wijngaarden, prachtige natuurgebieden en zandstranden aan de Middellandse Zee. Het is een gebied waar voor jong en oud veel te beleven valt. De regio is rijk aan culturele bezienswaardigheden en pittoreske dorpjes met gezellige markten.
In de nabije omgeving van Lamalou Les Bains zijn prachtige wandelroutes en verschillende restaurants/terrasjes.
 
In Lamalou les Bains is een tennisbaan, een golfbaan, een manege,een casino en een buitenzwembad. Dit dorpje, dat bekend staat om zijn kuuroord, biedt vanuit de omringende heuvels een schilderachtige aanblik en is een goed vertrekpunt voor bergbeklimmen, wandeltochten en kanovaren. Kortom een paradijs voor de natuurliefhebber.
 
Op 30 min. rijden ligt het Lac du Salagou, een kunstmatig meer dat veel watersporters trekt die hier komen surfen, zwemmen, vissen of varen.
Les Gorges d'Héric bevinden zich op 20 min. De rivier Héric ontspringt op ruim 1000 meter hoogte in de Espinousse en stort zich, na een verval van 800 m op 8 km, in de rivier de Orb. Les Gorges d'Heric worden gevormd door een steile en grillige kloof, veel gebruikt als oefenterrein door bergbeklimmers. Ook voor de "gewone" wandelaars, voor wie een uitstekend pad is aangelegd, is het een ideale uitstap. 

De Middelandse Zee ligt op ongeveer 40 minuten rijden. Het dichtst bij zijn de stranden van Serignan-, Valras-, Vias- en Portiragnes-Plage. De badplaats Cap d?Agde ligt ongeveer 10 minuten verder.
Voor uw dagelijkse boodschappen kunt u in Lamalou les Bains terecht bij onder andere een supermarkt, bakkers, een slager en een groenteman. Op dinsdag is er een markt in het centrum. Andere markten in de buurt zijn o.a. in Bedarieux (maandag) en in het historische stadje Pézenas (zaterdag). De grotere supermarkten liggen op 10 min. rijden langs de weg richting Bédarieux. 
      
 

de Caroux

Prachtige wandeltochten zijn te maken op de Caroux met zijn vele verschillende natuurlandschappen en mooie
uitkijkpunten.
 
 
 

Schitterende vergezichten boven op de Caroux
 
 
 
 
 
              
 
 
ZWEMMEN IN DE ORB
Voor groot en klein is het heerlijk vertoeven op de vele mooie plekjes aan de rivier.
Springen van de rotsen is hier een favorite bezigheid.

                  
KANO/KAJAK IN ROQUEBRUN
 
Een kanotocht over de Orb is een aanrader.
Diverse verhuurders bieden tochten van 5 tot 25 kilometer.
 

 
   
                                                                 
WIJNPROEVERIJ
 
In het typische Zuid-Franse wijndorp Murviel les Beziers, wordt elke donderdag een wijnproeverij gehouden op Domaine Le Mas des Dames
 
 
 

 

 
     
        
 
Wandelen of verkoeling zoeken in de Gorges d'Heric met zijn glasheldere water en talloze watervalletjes
    
 
  
     
Op onderstaande website is diverse info over de streek te vinden
 
http://herault-tourisme.com/articles/haut-languedoc-21-5.html?from=11